Andro Kullerkupp
Andro Kullerkupp
Vertex Consultingu asutaja

Ettevõtjate äriideede tase on tõusnud

13. veebr. 2012

Vertexi kodulehel on tasuta testid, mille abil saab tuvastada oma eelduseid ettevõtjana tegutsemiseks ja hinnata oma äriidee edupotentsiaali. Need testid on äärmiselt populaarsed ja tänaseks on tehtud juba üle 2300 testi. Sellises mahus testitulemusi saab juba käsitleda tõsiselt võetava infona, mille kaudu saab anda hinnanguid Eesti ettevõtlusvalmidusele.

Ettevõtlusvalmiduse testis hinnatakse erinevate küsimuste kaudu isiku sotsiaal-majanduslikku seisu, mille kaudu saab anda hinnangu isiku ettevõtlusvalmidusele. Võrreldes kahe aasta taguste näitajatega võib täheldada arvestatavaid muutuseid ettevõtlusvalmiduse kasuks. Ettevõtlusvalmidus on tõusnud 8% kusjuures madal ettevõtlusvalmidus on vähenenud 13%.

Äriidee edupotentsiaali hinnatakse samuti erinevate edu eeldust loovate indikaatorite kaudu, mida analüüsides saame anda hinnangu äriidee edupotentsiaalile. Äriideede kvaliteet on märkimisväärselt kasvanud. Kui kahe aasta taguste andmete põhjal sai järeldada, et eelistatud olid traditsioonilised äriideed (sageli vahendus), siis nüüdseks on märgata unikaalsuse kasvu. 2010 aasta andmetega võrreldes on kõrge edupotentsiaaliga äriideede maht kasvanud 18% kusjuures madala edupotentsiaaliga äriideede maht on vähenenud 33%.

Kokkuvõttes saame järeldada, et vähenemas on vahendustegevus ja lihtsamad burgeri kioskite äriideed ning ettevõtjad on rakendamas pigem raskemini jäljendatavaid, turutühikuid täitvaid ja rahvusvahelise potentsiaaliga ideid.

Liitu uudiskirjaga:
Meie kvartaalne uudiskiri sisaldab äriarenduse ja innovatsiooniga seotud näpunäiteid, turutrende ning kasulikke nõuandeid juhtimises.