Andro Kullerkupp
Andro Kullerkupp
Vertex Consultingu asutaja

Vaadake vahel ka tagasi

23. aug. 2004

Kui värvid pikka plankaeda siis alguses võib olla huvitav, kuid aja möödudes harjud nägemast värvitud ja värvimata aiapiiri. See tegevus hakkab ajapikku tüütama ning vaatad ettepoole, et näha palju on veel tegemata tööd.

Kahtlemata äriplaneerimisel ja ärijuhtimisel on oluliseks tulevikku vaatamine, kuid operatiivtasandil ainult tulevikku, tegemata tööde vaatamine tekitab oluliselt pingeid.
Praktika näitab, et ühe töö ära tegemine juhib paratamatult järgmise tegemata tööni. Näiteks kui sulle tundub, et plankaed saab kohe värvitud siis tegelikult võib see olla alles esimese nurgani jõudmine, mille tagant ilmub järjekordne lõputu aiaosa.

Soovitan võimalikult tihti vaadata ka tagasi ja veel parem kui saad astuda sammukese eemale ja imetleda pisut oma kätetööd. See tekitab tõeliselt hea tunde, annab sulle tagasisidet, et oled „tegija” ja sinu panus on selgelt nähtav.

Hullem variant oleks see kui oledki juba plankaia järgmise värvimata külje ees, siis on palju raskem märgata juba tehtut. Kui oled endale seadnud eesmärgi siis soovitan jaotada see vaheeesmärkideks, mille täitmise eest võiks endale lubada väikese autasu, näiteks väike puhkus või mis iganes, mida keegi autasuks peab. Enne uuesti tööleasumist viska veel pilk peale juba tehtule, et veenduda oma võimetes ja oskustes. See annab sulle uut jõudu jätkamiseks.

Oluline on vältida negatiivseid üllatusi. Enne töö alustamist peaks ikkagi selge olema lõppeesmärk, mida täitmata ei ole tegelikult ettevõtmine lõpule viidud ning lõpule viimata tööd on alateadlikud närilised, mis söövad sinult eneseusu.
Kui oled unustanud, et plankaed vajab värvimist ka seestpoolt, siis selle üllatuse tekkimisel võib tekkida käegalöömise tunne, mis seab ohtu kogu lõppeesmärgi.

Elu on kiire, kuid aeg, mis kulub töövõitude nautimisele on seda väärt.

Andro Kullerkupp

Liitu uudiskirjaga:
Meie kvartaalne uudiskiri sisaldab äriarenduse ja innovatsiooniga seotud näpunäiteid, turutrende ning kasulikke nõuandeid juhtimises.