Andro Kullerkupp
Andro Kullerkupp
Vertex Consultingu asutaja

Kiire ja soodne lahendus tõhusa distantstöö juhtimiseks!

19. märts 2020

Kui sinu ettevõttes on tavapäraseks praktikaks koosolekute korraldamine siis võib see artikkel anda sulle mõtteainet oma praktika muutmiseks. Kui palju viibivad sinu inimesed koosolekutel? Kui sageli ilmneb, et koosolekul kokkulepitud tegevused on tegemata ja saate sellest teada alles järgmisel koosolekul? Uuringufirma Harris andmetel veedavad töötajad keskmiselt 4 tundi nädalas koosolekutel ja 4,6 tundi koosolekuteks ettevalmistades. 35% inimestest ütles, et koosolekud on ajaraiskamine. Kui lisame siia veel võimaluse distantstööks, siis koosolekute asendamine distantstöö digilahendustega võib ühe inimese kohta aastas vabastada sisuliseks töötegemiseks kuni 12 nädalat. See aga ei tähenda, et koosolekutest peaks täielikult loobuma, sest teatud juhtudel on oluline ühise mõtlemise protsess.

Kui sinu ettevõttes on probleemiks see, et koosolekutel kokku lepitud tegevusi ei viida ellu, siis oled üks ca 80% ettevõtetest kus esineb sama probleem. Ühe lahendusena asutakse koosolekuid protokollima, kuid peagi avastatakse, et protokolli kirja pandud ülesanded on ikka tegemata, sest koosolekul osalejad ei vaevu protokolli lugemagi. Miks peakski, kui just sai koosolekul kõigest räägitud, mõeldakse pahatihti.

Üheks lahenduseks on võtta kasutusele Smartsheet. See on kasutajasõbralik ja tõhus tööriist peaaegu igasuguse juhtimisinfo väljakutsete lahendamiseks. Kui koosolekul kokku lepitud ülesanded sisestada Smartsheeti siis need enam ei unune, sest süsteem tuletab ise vastutajale ülesandeid meelde ja täitmata ülesannetest annab teada valitud isikutele.

Smartsheeti kasutuselevõtt on lihtne ja kiire eelkõige seetõttu, et oma ülesehituselt sarnaneb see Excelile. Mitmes ettevõttes oleme kõik kasutusel olevad Exceli tabelid viinud Smartsheeti ja saavutanud sellega keskse infosüsteemi koos automaatsete teavituste ja meeldetuletustega nii maja sees kui väljaspool. Lisaks võimaldab Smartsheet luua infoportaale (dashboard), kuhu koondatakse kõikidelt lehtedelt oluline info.

Ettevõtte tippjuhi infopaneel

Enamikes ettevõtetes kus on jõutud sellisesse arengufaasi, et info ja projektide haldamiseks oleks vaja kasutusele võtta mingi tarkvara, saab olukorra lahendada Smartsheet’ga. Oleme ettevõtetes esialgu juurutanud Smartsheet lahendused oma litsentsi all ja alles siis kui oleme veendunud, et sellest oli abi, otsustame kas ettevõte jätkab Vertexi litsentsi all või ostab selle endale ise. Seega puudub risk, et ostetakse lahendus mis tegelikult ei toimi.

Smartsheeti eriti tugevaks eeliseks on see, et litsentsi hind ei sõltu kasutajate arvust. Ühe inimese litsentsi all saab töötada piiramata arv inimesi. Vertexi litsentsi all on üles seatud vähemalt 10 ettevõtte projektijuhtimise, tootmisjuhtimise, müügijuhtimise, tulemusjuhtimise jms. lahendusi kus toimetab ca 600 inimest.

Kuna Vertex on Eestis ainuke Smartsheet lahenduste juurutamise ekspert ja meil on aastate pikkune kogemus, siis saame kindlasti olla abiks igale juhile oma ettevõtte infosüsteemi tõhustamises.

Vertex pakub digilahendusi millest tunneb ettevõte otsest kasu juba 1 nädalaga.

Küsi lisa: digi@vertex.ee


Liitu uudiskirjaga:
Meie kvartaalne uudiskiri sisaldab äriarenduse ja innovatsiooniga seotud näpunäiteid, turutrende ning kasulikke nõuandeid juhtimises.