Andro Kullerkupp
Andro Kullerkupp
Vertex Consultingu asutaja

Olgu laud kaetud kui uksed avatakse!

24. apr. 2020

Kui eelmisest majandussurutisest midagi õppida, siis sai selgeks, et just nüüd on vaja tegeleda tulevikku vaatavate tegevustega. Piltlikult öeldes katta lauda enne kui uksed avatakse. Eelmise kriisi ajal koondati turunduse ja müügiinimesi, peatati kliendisuunaliste protsesside arendustegevusi ja tootearendus.

Mul on hea meel, et meie kliendid on visiooniga juhid, kes panevad hetkel suure osa oma ajast arendustegevustesse. Olen tänulik, et saan selles kriitilises olukorras panustada erinevate ettevõtete arendustegevusse.

Loetlen siinkohal mõned:

Kruiisilaevade interjööri ehitaja Derossi panustab nii digitaliseerimisse kui ka turundusse, kuigi laevaehitussektor on saanud eriolukorra tõttu väga kõvasti pihta. Ettevõtte juht Heiki, teeb kõik selleks, et peale sektori taastumist oleks just Derossi oma valdkonna esimene valik.

Nutikate ventilatsiooni- ja küttesüsteemide arendaja ning tootja, Airobot on võtnud turundustegevused strateegiliseks prioriteediks. Airobot arendusjuht Gert, tegeleb korraga nii turundustegevustega kui ka tootearendusega aga eks need olegi omavahel väga tihedalt seotud. Sellest brändist me kuuleme veel palju ja pole kaugel aeg kui me oma kodu üheks kvaliteedikriteeriumiks peame Airobot süsteemi olemasolu.

Tööstuse automaatikat arendav ja tootev firma Hoob ei kurda tellimuste vähenemise üle ja mõistagi miks. Ettevõtte juhid Priit ja Tanel on energiast pakatavad ja erakordselt nutikad insenerid, kes suhtuvad turundusse äärmise tõsidusega. Lisaks ärimudeli arendamisele teeme ka suuri tegusid rahvusvahelises turunduses. Olen kindel, et Hoob saavutab oma ambitsioonikad eesmärgid.

John Deere, Kramer jms põllumajandustehnika eesti esindaja Wihuri Agri panustab täiel võimsusel arendusse ja turundusse. Firma juhid Kristjan, Marek ja Ulvi töötavad nagu John Deere traktorid, miski neid ei peata. Vertexi roll Wihuris on juhtimisinfosüsteemide arendus. See eriolukord on olnud sobiv aeg meeskonnatöö tõhustamiseks kaasaegsete infotehnoloogiliste lahendustega. Paari kuuga oleme peaaegu kaotanud firmast Exceli.

Aiamajade tootja Sandla Puit on vaatamata Saaremaa kriisiolukorrale, suutnud hoida sealset ettevõtet pidevalt töös ja seejuures ka arendada. Tugev juhtimistiim Kalmer, Tõnis ja Peep vaatavad pikemalt ette ja ei lase end heidutada ajutisest kriisiolukorrast. Oleme Sandlas olnud abiks juhtimises ja infosüsteemide arenduses juba üle 12 aasta.

Soovin tänada ka Marekit inseneribüroost DMT, Toomast logistikafirmast Logistika Pluss ning Tanelit meditsiinitehnika firmast Equa, kes on suunanud Vertexisse teisi arendus-  ja turundusmeelseid ettevõtjaid. Lisaks tänan ka neid kes on võtnud vaevaks ja andnud meile tagasisidet oma rakendatud kriisimeetmete kohta.


Oleme jätkuvalt teie teenistuses. Kirjuta mulle andro@vertex.ee

Liitu uudiskirjaga:
Meie kvartaalne uudiskiri sisaldab äriarenduse ja innovatsiooniga seotud näpunäiteid, turutrende ning kasulikke nõuandeid juhtimises.