Andro Kullerkupp
Andro Kullerkupp
Vertex Consultingu asutaja

Head uut aastat!

1. jaan. 2021

Soovin sulle uueks aastaks õigeid otsuseid, head tervist ja palju rõõmsaid hetki! 2020 aasta oli vinge stressitest, kas pole? Eks me oskame seda aastat paremini väärtustada alles mõne aja pärast tagasi vaadates.

Ettevõtted kellega 2020 aastal koos töötasin, oli paljudel peamiseks väljakutseks hüppeline nõudluse kasv ja sellega toimetulek. Olukorra tegi keeruliseks ebakindlus suurenenud nõudluse jätku osas, mis sundis loominguliselt lahendama lühiajalise jõudluse kasvu küsimuse. Globaalses tarneahelas oli ka tarnijaid kes olid keerulises olukorras, mis tekitas mitmele ettevõttele probleeme komponentide ja materjalide hankimises. Ka see sundis otsima uutmoodi lahendusi ja viis tarneahela korrigeerimiseni. Ja lõpuks hinna ja kliendirahulolu tasakaalustamine. Nõudluse reguleerimine hinnaga on alati suur risk, kuid seda tuli paratamatult teha.

Kahjuks on ka neid kliente kellel oli vaja teha raskeid otsuseid oma tegevuse koomale tõmbamiseks. Kui nõudlus väheneb ja selle taastumist pole lähiajal oodata, siis on mõistlik kulusid kokku tõmmata ehk minna ooteseisundisse nagu karu talveunne, säilitades oma kõige väärtuslikemaid ressursse. Kui turgudel taas päike paistma hakkab, siis tasapisi ka enda firmat uuesti üles ehitama hakata. Teadke, et olen teie jaoks jätkuvalt olemas!

Mitmed firmad on nutikalt möödunud keerulist aastat ära kasutanud arendustegevuseks. Ettevõtted korrastasid sisemisi protsesse, dokumendihaldust, arendasid kliendihaldussüsteeme, korrastasid struktuuri, digitaliseerisid ja automatiseerisid tegevust. On ka neid, kes kaasasid investoreid, et valmistuda suuremaks arenguhüppeks.

Tänan küsimast, minul läheb hästi!

Vertexil oli erakordselt töökas aasta. Suurimatest projektidest oli meil üks edukas saneerimise algatamine, mahuka digitaliseerimisprojekti juhtimine, mitmetes EAS-i hangetes koolitamine, mentorlus ja diagnostika teostamine. Panust ühiskonnale sai antud Infotehnoloogia liidu tegevusi planeerides; eesti tööstusele andsime panuse, abistades MKM-l koostöös Eesti tööstusettevõtetega kujundada tööstuspoliitikat.

Südamesse läksid Võrumaa arenguplaani koostamine ühiselt kohalike vallajuhtide ja ettevõtjatega, Tartu südalinna kultuurikeskuse (SÜKU) teostatavusanalüüsi ja juhtimismudeli koostamine ning Jakob Westholmi Gümnaasiumi juhtimisnõustamine. Tore panus sai antud ka EBS EMBA juhtimisarvestuse kursuse eestvedamisega. Vinge kool ja ägedad kursuslased!

Tegelesin ka Vertexi enda arendamisega. Valmis sai uus kodulehekülg ja lõpule on jõudmas organisatsioonidiagnostika veebilahendus. Meiega liitus eelmisel aastal mitu tippeksperti. 2020 oli Vertexi jaoks ka edukas investeeringute aasta. Soetasime 4 ettevõtte osakuid (Barking, Mink Campers, Mate bike, Safetonet) ja ühe uunikum-sõiduki (66’ Cadillac Coupe de Ville). Muide tänase seisuga on osakuportfelli väärtus kasvanud 134% ja uunikumi hinnanguline turuväärtus on täieliku restaureerimise tõttu suurenenud ca 30%.

66′ Cadillac Coupe de Ville

2021 aastal on minu suur eesmärk viia lõpule organisatsioonidiagnostika veebilahendus ning laiendada ekspertide ringi eelkõige tippjuhtidega, kes otsivad lisaks oma põhitööle sobivat lahendust noorte juhtide nõustamiseks. Jätkuvalt investeerime ka paljulubavatesse ettevõtetesse nii raha kui oskust. Jätkan kindlasti ka EBS EMBA juhtimisarvestuse kursuse eestvedamisega.

Eraldi soovin tänada oma pikaajalisi püsikliente kellest on saanud head sõbrad. Lahe, et vahest on meie “tootmiskoosolekud” kestnud lausa hommikupoolikuni.

Head uut aastat!

Andro Kullerkupp


Tule eksperdiks!

Broneeri aeg konsultatsiooniks või koolituseks otse kalendris!

Liitu uudiskirjaga:
Meie kvartaalne uudiskiri sisaldab äriarenduse ja innovatsiooniga seotud näpunäiteid, turutrende ning kasulikke nõuandeid juhtimises.