Andro Kullerkupp
Andro Kullerkupp
Vertex Consultingu asutaja

Juhilt juhile – väljakutsed ja lahendused vol.3

1. apr. 2020

Esimeses kahes artiklis käsitletud teemad on tänaseni aktuaalsed, kuid nende rakendamisel põrkutakse spetsiifiliste teemadega nagu näiteks töövaidlused ja riiklikud toetused. Alljärgnevalt oleme välja toonud hetkel juhtide jaoks kõige kuumemad teemad.

Väljakutse: Vaidlused töötajatega palga vähendamisega seoses

Lahendus: TLS-i § 37 kohaselt võib tööandja vähendada töötaja töötasu kolmeks kuuks ettenägematute ja tööandjast sõltumatute asjaolude ilmnemisel, mille tõttu tööandja ei saa enam töötajat kokkulepitud mahus tööga kindlustada ja kokkulepitud töötasu maksmine oleks tööandja jaoks ebamõistlikult koormav. Töötaja võib sel juhul proportsionaalselt vähendada tööaega või öelda töölepingu üles. TLS-i § 37 on äärmuslik meede, mida meie praeguses majanduslikus olukorras on kasutanud mitmed juhid. Siin ei ole midagi vaielda.

Lahendus: Alates aprillist saab taotleda töötasu hüvitist, mida makstakse töötajale, kelle tööandja tegevus on erakorralistest asjaoludest tulenevalt oluliselt häiritud. Hüvitis tagab töötajatele sissetuleku ning aitab tööandjatel ajutised raskused üle elada, et ei peaks töötajaid koondama või tegevust lõpetama. Täpsem info siin

Väljakutse: Likviidsuse tagamine 

Lahendus: Taotleda pankadelt laenumaksete puhkust. Juhid kinnitavad, et pangad võimaldavad 6-kuulist laenupuhkust suhteliselt lihtsasti. Seda eelkõige seetõttu, et riiklik krediidiasutus Kredex pakub pankadele laenukäendust. 

Lahendus: Võtta käibevahendite laenu raskete aegade üleelamiseks. Sellist võimalust pakub ka Kredex, kuid tingimused on pehmelt öeldes „toored“. Esiteks eeldab antud laenutoode seda, et olete esmalt taotlenud laenu kommertspangast ja laenuandmisest on keeldutud. Teiseks peab laenutaotlejal olema tagatis või siis omanike isiklik käendus. Kui vähegi võimalik siis vältige isikliku käenduse andmist kriisiolukorras. See võib osutuda lihtsalt paremaks labidaks endale augu kaevamisel. Ja lõpuks on selle „abimeetme“ intress päris krõbe, ulatudes kuni 6%-ni aastas. Seega enne laenu taotlemist hinda veelkord kriitiliselt üle kas oled rakendanud kõiki meetmeid kulude vähendamiseks ja võimalike tulude teenimiseks.

Väljakutse: Müük kriisiolukorras

Lahendus: Otsige ärivõimalusi oma senise tarneahela võimalikult algusjärku. Teil võib ettevõttes olla oskusi ja võimekust teha korrektuure oma protsessides selliselt, et saaksite oma toodet või teenust pakkuda tarneahela algusesse. Illustratiivselt öeldes tuleb siseviimistlejatel hakata vaatama võimalusi vundamendi ehituses. Ehitusvaldkonna näide ei olegi siin väga kohatu, sest kriisi süvenedes on üheks riiklikuks abinõuks avaliku sektori ehitusprojektide käivitamine. Aga sellist ärimudeli korrektuuri võimalust tuleks läbi mõtelda kõikides ärivaldkondades. Miks tarneahela algusesse? Aga seetõttu, et kui majandus taas elavneb, siis saaks võimalikult kiiresti rahavoogu.

Lahendus: Omanike seotud ettevõtete tegevuse ühendamine. Paljudel ettevõtjatel on mitu firmat. Proovige hinnata kuidas saaks sinu erinevad ettevõtted luua ühist väärtuspakkumist. Oma ettevõtete grupina vaatamine võib anda võimalusi ka kulude optimeerimiseks. Kui seotud ettevõtted puuduvad, siis on hetkel paras aeg olla avatud partnerluseks teiste ettevõtetega, kellega koos saaks luua ühist väärtust. Võib-olla on mõistlik ka rääkida seniste konkurentidega, et esialgu jõud ühendada ilma juriidilise liitumiseta. Aga selge on see, et liitumiste ja ülevõtmiste laine tuleb niikuinii. Parem siis seda teha juba planeeritult. Nagu öeldakse, et vedamine on see kui valmisolek kohtub juhusega. Alustades koostööst võite hiljem liitumisel tõdeda, et teil vedas.

Loe ka: Juhilt juhile vol.1

Loe ka: Juhilt juhile vol.2


Kui sul on väljakutseid ja/või lahendusi, mida siin pole kirjas siis anna sellest teada. See on sinu võimalus anda oma panus üldise majandusolukorra parandamisse.

Kirjuta: andro@vertex.ee

Liitu uudiskirjaga:
Meie kvartaalne uudiskiri sisaldab äriarenduse ja innovatsiooniga seotud näpunäiteid, turutrende ning kasulikke nõuandeid juhtimises.