Andro Kullerkupp
Andro Kullerkupp
Vertex Consultingu asutaja

Rubriigist “ma ju ütlesin sulle”

22. mai 2010

Lugedes oma aasta taguseid artikleid tuli mu näole muie kuna leidsin, et paljud sel ajal antud soovitused on praktikas edukaks osutunud. Peamised märksõnad olid rahavoogude juhtimine, võtmekompetentside säilitamine, ekspordi võimendamine ja investorite kaasamine. Puutun kokku paljude ettevõtetega ja võib kindlalt väita, et neid märksõnu jälginud ettevõtted on täna majanduskasvu vedajad.

Kui 2009 on osutunud läbimurde aastaks, siis järgnevad paar aastat on sobivad pikaajalise kasvu ettevalmistamiseks. Nüüd on parim aeg pikaajalise sihi paikapanemiseks, kuna väliskeskkond muutub taas stabiilsemaks. Majandusteoreetikute hinnangute kohaselt on majanduskasvu tsükkel 7-10 aastat ehk järgmine tagasilöök tuleb eeldatavasti vahemikus 2016-2019. Seega iga oodatud päev lühendab kasvuperioodi teie jaoks.

Mööduv kriis avas paljudele Eesti ettevõtjatele uusi perspektiive ja murdis eelarvamusi. Piiri taga on samasugused inimesed nagu meie, mis tähendab, et me oleme võimelised välisturgudele oma toodet müüma. Kriis purustas mugavustsooni ja ettevõtjad olid sunnitud olema proaktiivsed. Usun, et varsti ostavad Eestlased ettevõtteid, asutavad esindusi ja juurutavad kaubamärke Euroopas nii nagu seda tegid Soomlased ja Rootslased 90-datel Eestis. Eestist kui päritolumaast saab tugev kaubamärk – müügiargument.

Eelneva lõigu panin kirja lootuses, et ma saaksin ühel päeval taas oma loole tänase pealkirja panna.

Edu Soovides,

Andro Kullerkupp

Liitu uudiskirjaga:
Meie kvartaalne uudiskiri sisaldab äriarenduse ja innovatsiooniga seotud näpunäiteid, turutrende ning kasulikke nõuandeid juhtimises.